My Incredible Life!

MITT och min FAMILJS liv!

Nu står jag inte ut längre!

Kategori: Allmänt

Ringer till MVC i morgon bitti och frågar om det är ok att ta receptfria hostdämpande mediciner från apoteket!
Nipaxon eller Noskapin. Orkar inte gå med denna rethosta längre! Det gör så förbannat ont i ryggen när jag hostar så man vill börja grina typ varje gång. Och ingen utdelning av hostan får man heller då det inte kommer nå slem utan bara luft..
Och läser man på alla forum och rådgivningssidor får man tydligen ingen hjälp förrän man gåttt med hostan i två-tre veckor och då är det ju typ dags för bebben och komma och då vill jag defintivt inte hosta som en galning!
Enligt Fassen på internet ska inte nått av desa läkemedel ge nå ogynsamma effekter på fostret..
Och det är väl lite så att om mamman mår bra mår bebben också bra =) Och just nu mår inte mamma bra alls =(

Byebye

Nya glasögon beställda idag!

Kategori:

Tog äntligen tag i saken och beställde hem två par nya glasögon idag!
Kunde ju inte låta bli när man fick ett par gratis på Lenway =)
Dessa två kommer troligen hem i veckan sen återstår det ju och se om de passar eller ej. Det är ju det som är lite vanskligt när man beställer på internet och inte kan prova riktigt...
Men ni får en provbild sen när de landat i brevlådan...

Och hostan har ännu inte gett sig! Ont i ryggen/lungorna nu när man bara torrhostar. Men det är tydligen nått som går sägs det.. Hoppas det ger sig snart!

Byebye

En heldags shopping resultat..

Kategori: Hem

Detta har vi införskaffat oss idag:
Typ denna tv bänk fast med vitrindörrar istället. Skönt och få bort alla kablar =)
Plus en massa ljus!!!!

Sen blev det ju stoshopping på Maxi i Gävle, och en sväng in på Biltema så vi kommer kunna släcka tvåan från besiktningen på audin. Måste byta ut höger stötdämpare...
Så denna dag har vi lyckats få och gå också men nu är det segt i kroppen. Märks att det är tyngre nu än för nån vecka sen bara. Men det är ju snart över som tur är!
Och X antal host attacker har vi ju lyckats hinna med idag också! Får se om det hinner ge med sig tills på Torsdag när vi ska upp på Mvc igen.....

Byebye


Ny vinterjacka & va höggravid é ingen bra kombo!

Kategori:

Har sutit flera dagar nu och suktat efter en ny vinterjacka!
Har tänkt lägga ut en slant på denna då jag inte köpt en riktig jacka på säkert 5-6 år...
Problemet är ju att man har en kula ivägen som gör att det i nuläget inte är helt óptimalt att åka och prova sig fram till vilken man vill ha...
Men det är ju nu de snygga jackorna och storlekar finns! Om jag ska vänta till jag kommer kunna åka iväg och köpa en jacka har ju säker alla tagit slut och det som finns kvar är bara det som ingen annan vill ha typ =)

Nått åt det här hållet är väl aktuellt för mig just nu men det visar sig om nån månad var det blir...Idag blir det vända till Biltema, Maxi och IKEA och sen får vi se om vi får besök på eftermiddagen =) Fullspäckad dag med andra ord!

Byebye

Ger fan upp snart!

Kategori: Graviditet

Trodde aldrig i min vildaste fantasi att hosta kunde vara så här hemsk! Har haft det sen i söndags nu och det ger sig inte. Var till Hc i onsdags men de kunde inte skriva ut nått sa de! HALLÅ!!!!!
Vill vara utvilad till förlossningen! Och inte fan blir man det om man inte får sova på nätterna...
Sitter och kikar igenom FASS nu och blir bara ännu mer irriterad när man läser att receptbelagda medinciner har mindre restriktioner för gravida än icke receptbelagda. Så här står det till exempel på några:
Mollipect:

Graviditet

Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

Inga skadliga effekter hos foster har visats, men normal försiktighet gäller speciellt under graviditetens första 3 månader.

Amning

Bromhexin går troligen över i modersmjölk och bör därför undvikas under amning.
Cocilana:

Graviditet

Inga ogynnsamma effekter har påvisats.

Amning

Etylmorfin går över i modersmjölk. Okänt om övriga aktiva substanser i Cocillana-Etyfin går över i modersmjölk. Cocillana-Etyfin bör inte användas under amning.


Bisolvon:

Graviditet och amning

Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

Bromhexin passerar över till fostret, men inga ogynnsamma effekter har påvisats. Man bör dock bara använda Bisolvon under graviditeten om det är nödvändigt. Detta gäller speciellt under de första tre månaderna av graviditeten.

Bromhexin går över i modersmjölk och bör därför undvikas under amning.


Theracough:

Graviditet och amning

Inga ogynnsamma effekter på fostret har påvisats.

Det är okänt om guaifenesin överförs i modersmjölk. Rådfråga därför läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

 


 

Visst att man helst inte ska äta läkemedel över huvud taget taget när man är gravid, men när man bara har några veckor kvar och verkligen behöver vila och lugnet för att orka med så tycker man ju att läkarna kan ha lite överseende iaf när man läser vad som står på ovanstående läkemedel. Är ju i v36...

Nån som fått höra nått annat från HC gällande detta?

 

Byebye

Gjort FL på jobbet idag...

Kategori: Allmänt

Ja idag var ju den sista arbetsdagen för mig enligt min egen planering. Men min kropp ville ju nått annat, dvs bli sjuk!
Så den senaste veckan har ju tillbringats på soffan med honungsvatten och mycket vila..
Men idag tog jag mig i kragen och åkte upp till jobbet även fast jag var sjuk och gjorde klart tidrapporter och lite annat pappers tjafs så jag inte kommer behöva tänka på de nu de sista veckorna!

Fick precis ett glatt samtal från darling om att han är på väg hem nu =) Så snart slipper jag vara hemma själv längre.. Gud så skönt!! han kanske är utvilad nu när han sovit på hotell i två nätter =) Han höll ju på och få nått spel tidigare i veckan när en annan höll på och böka runt i sängen, snarkat och låtit...

Blir till och fortsätta slappa i soffan nu och längta till älsk kommer hem så man får kramas lite =)

Byebye

Insatsen i spisen på plats!

Kategori: Hem

Har ju glömt och visa hur bra det blev när vi fick hjälpa av Mats förra helgen med att få insatsen på plats..
Nu väntar vi bara på svar av kommunen så vi kan boka in en besiktning med skorstensfejaren och få allt godkänt så kan vi snart börja andvända den också =)


Myskväll med Kattssons

Kategori: Graviditet

Sitter i vardagsrummet med nytända ljus, katter runt omkring mig och en fullspäckad TV kväll. Älsk har ju åkt till Södertälje och jag ligger fortfarande hemma och hostar =(  Och ingen hjälp från Hc fick man heller även fast man pallrade sig upp dit idag..
Så denna afton kommer jag ligga här i min ensamhet och tycka riktigt synd om mig själv ;-)
Men nu är vi inne i v.36 och känns ju både på gott och ont bra. Jobbigt och ha denna hosta och vara stel som ett kylskåp. Tar en evighet att accelerera från stillsittande till gående, vaknar varenda gång jag ska vända mig på nätterna och tillsammans med hostan och ett konstant intag av vatten blir det några extra gånger.
Tror jag ska försöka sova på soffan i natt med en massa kuddar så man nästan sitter upp. Borde ju underlätta lite iaf =)
Känner att det blir ganska mycket klagande nu för tiden men med tanke på att jag tills för 3 veckor sedan knappat hade haft några besär alls så kan jag faktiskt få klaga lite nu när det bara är 4 veckor kvar =)

Bjuder på lite dagsfärska bilder på magen med =)Byebye

Bergochdalbana

Kategori: Allmänt

Jajamänsan, febern lever som en jojo. Upp och ner hela tiden!
I morse hade jag en temp på 36,1 vilket är normalt för min del. Men när jag nu mot kvällen började känna mig sämre igen kollade jag och då hade jag en temp på 37.6 vilket i mitt fall är feber =(
Ska gå upp i tid i morgon och ringa mvc då de bara har telefontid mellan 8-9... Märks att man inte ringt dit så ofta när man är i vecka 36 och inte kan telefontiderna =)

I morgon drar darling till Södertelje på kurs med jobbet och kommer hem på fredag =( Kommer bli tomt utan han här hemma.. Är ju annars jag som drar ivög på olika äventyr så det är faktiskt hans tur nu =)

Byebye

Nalle Puh & Jag!

Kategori: Graviditet

För just nu är honung min bästa vän, precis som nalle puhs =)
Vet inte hur många varma koppar jag har hinkat i mig nu men tar hellre det en massa mediciner. Får se hur det känns i morgon för hostar jag lika i natt som jag gjorde natten till idag måste jag ringa Maggan i morgon och fråga efter nått mer effektivt hjälpmedel för det här går fasiken inte!
Vaknade div halv tio idag efter att äntligen fått ca 3 timmars sammanhängande sömn, höll mig uppe till tolv typ och la mig sen i soffan med en film och somnade ovaggad! Vaknade precis, och det gör absolut ingeting. Ju mer sömn just nu desto bättre!!!
Fick för övrig min sista riktigta lön från Ovako idag. Får se om man lyckas snåla på den eller om man kommer bränna alla pengarna nu innan lille kommer =) Har ju lite småsaker till som ska inhandlas...
Men först! Betala alla räkningar... Vilket jag ska göra nu.

Slänger in en bild på magen från förra veckan för jag tror att jag missade och göra det, går ju in i v.36+ i morgon =)Byebye

Sjuk igen!

Kategori: Hem

Japp, då sitter man åter i soffan men virus i kroppen! Jag och min nya bästis houngsvatten har gjort sällskap hela morgonen då vi väntat på att snickaren ska komma och börja riva i hallgolvet..
Nu verkar det som att ancimex själv kom förbi och rev upp golvet först för och se om det behövs torkas ur eller ej. Och sen kommer väl snickaren och lägger igen allt och lägger matta kan jag tänka mig.
Verkar som att det kommer gå ganska snabbt iaf så jag slipper nog åka hemifrpn idag som jag annars tänkt göra om detta skulle tat hela dagen!
Ringde och förvarnade pappa om att jag kanske skulle komma och vålgästa han denna dag om jag inte kände mig pigg nog att jobba och skulle haft snickare hema hela dagen, men nu ser det ut som att jag slipper åka dit =)
Kan ligga hemma och tycka synd om mig själv istället =)

Byebye for now =)

Dålig update!

Kategori: Allmänt

Då jag denna kväll känner mig seg och hängig blir det ingen långvarig uppdatering!
Vill bara ligga och sova och dricka vätska känns det som så nått skit har man v'l dragit på sig igen =( Synd att hela graviditeten vart hyffsat smärtfri och så så här på slutet ska massa sjukdommar och elände komma och smyga sig på =( Hade vart bättre och fått vara frisk...

Byebye

Good weather!

Kategori: Allmänt

Tittar ut genom fönstret och ser att termometern visar 13 grader och solen lyser! Kanske ska försöka tillbringa lite av dagen utomhus idag även fast man ör smidig som ett kylskåp för tillfället!
Hittade på kvittot till våran kassa sovrums TV igår så det blir nog en vända till Maxi i Sandviken idag för att försöka byta, eller få den reparerad så vi slipper ligga och bli drivna till vanvett när den vägrar fungera..
Men nu blir det frukost och sen får vi se vilken ordning vi tar allt i. Kommer nog en till uppdatering senare =)

byebye

MVC

Kategori: Graviditet

Ännu ett besök på mvc avklarat idag och det såg så bra ut så =)
Blodtrycket var lite högre än tidigare men det var som det ska enligt Maggan. Bebben låg med huvudet neråt men var ej fixerat ännu. Hjärtljuden och mätningen låg också som de ska i den här vekcan så nu får vi vänta två veckor till innan vi får höra lilla underverket igen =)
Men fullfart är det då där inne nu för tiden! =)
Längtar mer och mer tills du kommer lilla vän! Vill ha dig här nu så man får se dig.. Man längtar bara mer och mer när folk lägger upp bilder på sina nyfödda älsklingar och beättar om hur underbart allt är för de =)
Jag vill också! men det är ju inte lång tid kvar nu, även fast det känns som en evighet =)

Byebye

Five weeks left =)

Kategori: Graviditet

Shit vad tiden tickar på! Dagarna och veckorna bara flyger förbi och här hemme händer det inte nått känns det som!
Snickaren skulle ha vart hit och börjat med hallgolvet idag men han dök inte upp nått så vi får se om han kommer i morgon i stället...
Hur som så får bebben väldigt gärna komma nu snart! Nu är det mesta tungt och lite halvjobbigt =( Men jag jobbar ju bara nästa vecka så då har man förhoppningsvis lite tid och vila upp sig innan det är dags, om det lilla livet inte får för sig och komma tidigare =) men risken är väl större att den väljer och komma senare när det är första!


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.


Byebye

Faderskapsintyg!

Kategori: Allmänt

I morn fm ska jag och darling upp till kommunhuset och skriva på papperen gällande faderskapsintyget. Skönt och få det gjort innan förlossningen så får myndigeheterna sköta resten sen =)
Sen får vi hoppas att snickaren kommer hit och börjar i morgon så vi får ordning på hallen nån gång! Börjar bli less på att gå och se ett fult avloppsrör och ett hål i hallgolvet nu...

Aja, ses i morgon så får vi se om nått spännande hänt =)

Byebye

Gissningar hittils =)

Kategori: Graviditet


  • 24/11 Matilda
  • 25/11 Elin
  • 26/11 Marie
  • 27/11 Tomas
  • 30/11 Gabbe
Är det nån fler som har nån gissning? Är ju iof ett tag kvar men ändå =) BF är ju den 22/11

Home again!

Kategori: Äventyr

Äntligen hemma efter en lång men givande dag i Stockholm..
Åkte hemifrån vid nio och var framme vid stockholmsmässan ca 11, och vi var ju inte direkt ensamma =)
Knatade in och gick runt på Hem & Villa mässan till att bröja med, och där fanns ju både det ena och det andra roliga för villägare att  titta på!
Men inget onödigt inhandlades som tur är då vi behöver lägga pengar på annat just nu men insiration och ideér fick man ju så det både räcker och blir över =)
Sen blev en en apdyr fiks och sen knalla vi vidare till Underbara Barn mässan som jag skarpt kan rekomendera föräldrar till småbarn! I stort sett alla internetbutiker man sitter och surfar runt på hemma i soffan fanns på plats och hade försäljning och gav bort påsar med reklamprylar och annat andvänbart mojs =)
Fick med oss blöjor, nappfalska, napp och annat andvändbart som var gratis och sen en amningbh till moi, och två par tuffa tröjor till bebben som inhandlades av Rockabella...
Men nu har jag insett att min kropp inte längre klarar av sånna här äventyr, så efter denna dag blir det en helkväll i soffan =)

Byebye

Stockholm!

Kategori: Äventyr

I morgon drar jag och darling ner till huvudstaden över dagen då det är lite roliga mässor i Älvsjö..
Hem & Villa mässan + Underbara barn mässan äger rum så nog kommer vi ha och titta på allt =)

         

Byebye

Sömnproblem + Gravid = Sant!

Kategori: Graviditet

Japp så sant so det är skrivet!
I natt har jag säkert vaknat 6-8 gånger av att jag bara velat vända på mig! Bara en sån sak är idag en hel vetenskap känns det som =)Man måste liksom ta med sig magen efeter kroppen på nått vis eller hur jag ska förklara det hela =) Men jag fick låna en kanon kudde av Matilda igår när vi var och hälsa på de nyblivna föräldrarna och lilla Theo...
Gud vilken lugn och söt bäbis de har fått. han var lugn iaf än så länge! Man ska väl inte säga allt för mycket då han är relativt nytillkommen i denna värld utan det kan ju ändras men skänt och få komma hem och det är ganska lugnt i början iaf =)
Men ett stort grattis till de! Och nu längtar vi bara ännu mer tills det är väran tur =)

Byebye =)

Six weeks left =)

Kategori: Graviditet

Japp då var vå åter inne i en ny graviditets vecka och vi har passerat 34 fullgågna veckor =)
Kusin min var hit för en stund sen och gissade på ankomstdag för den lille... Hon är den förste som gissat så vi får se om hon får rätt eller ej =)

Någon annan som är sugen på att vara med och gissa? Ser ju att det är en del som läser bloggen så det vore skoj om ni vill vara med och gissa =) Sett att det är många som gör det...
Har beräknat datum till den 22 November iaf, så ni får väl gissa utefter det =)

Pratade med chefen idag desutom och som det känns nu kommer jag jobba den här vecka och sen 2 veckor till sen har jag tänkt gå hem och ligga på sofflkocket och bara ta det lungt den sista tiden!Veckans mage =)

Byebye

Blivande mamma massage...

Kategori: Allmänt

Dagen började som så många andra med att jobba, men halv fyra bar det av till Valbo för att få min efterlängtade mamma massage som jag tyvärr fått skjuta på pga sjukdom förra veckan och det var lätt värt 550 :- för att få bli ompysslad av en kunnig massageterapeut i en timme =)
Stannade till på OWEs, IKEA och Valbo köpcentrum och kom därifrån med lite småplock =)
Beställde med pizza hem och när jag klev innanför dörren hade darling börjat få upp tapeter i hallen =) Och det kommer bli skit bra när det blir klart!!!

Passar även på att gratulera Maria och Larssa till deras lilla underverk. Grattis och lycka till =)

Lite bilder från dagen..
Byebye

Theo =)

Kategori: Allmänt

Ja idag blir det ett gratulationsinlägg till Matilda och Tomas som idag blivit föräldrar till en liten Theo =)
Är så glad för eran skull!!!
En annan får ju gå och dras med magen i 6 veckor till men sen ska väl vi också förhoppningsvis få uppleva samma glädje och kärlek som ni =)

Många grattis kramar till er...

Kram

Happy Birthday

Kategori: Allmänt

Grattis syster på 23 års dagen =)
Det är väl typ det min dag har bestått av idag. Kikat lite true blood, tvättat lite, vart till Anna och betalt bilstolen och hem till syster och fått lite gofika =)
I morgon väntar jobb. Lär komma ihåg och friskanmäla mig bara =) Får se hur länge till jag kommer jobba nu för nu börjar det värka bra i kroppen =( Spec när man går från sittande till att gå. Öm i hålfötterna, höfterna och sen börjar det kännas att kroppen lagt på sig 10 kg =) Men jag får känna efter här nu i veckan och ta ett beslut efter det!!!

Byebye

Sjuklingarna!

Kategori: Allmänt

Dåhar man lyckats smitta ner darling också! Stackarna sitter och hostar och rosslar hela tiden nu =(
Men man borde ju veta att det är ganska ounvikligt när man bor tillsammans =) Jobbigt att det ska vara så fint väder ute bara! Nu skulle man ju ha vart i Röttvik på marknad eller vart ut och tat sig en promenad eller något, men istället så sitter vi hemma och tycker synd om oss själva =)
Får se om vi kanske orkar oss hem till Anna och Mats en vända i eftermiddag...
Nä nus ka jag återgå till sparkarna i magen och TV:n en stund till innan jag avgör vad resten av dagen ska innehålla..Byebye

v.34 (33+1)

Kategori: Graviditet

Då gick vi in i vecka 34 och har passerat 33 fullgågna veckor. Känns helt sjukt vart fort tiden går!
Hoppas verkligen att snickaren ringer snart så han kan komma och fixa hallgolvet nån gång! vill ju inte springa runt byggare höggravid direkt!
Annars mår jag fortfarande hyffast ok bortsett fårn den nuvarande förkylningen =)
Börjar få riktigt ont i fingrarna, spec på morgonen. Kan liksom inte knyta näven (vänsterhanden är värst) får snacka med Maggan på mvc idag då vi har kontroll nu i eftermiddag..
Börjar få en del ömma punkter i ryggen också när man ligger/sitter på ett spec sätt. Men då är det ju bara occh byta läge =)

Lite bilder på magen då =)

Byebye

BILDBOMB!

Kategori: Äventyr

Nu kommer då den bildbomd från vår Ullareds resa som jag lovade för nån dag sen, och man får väl passa på och fixa sånt här nu när man ändå ligger hemma och är sjuk..Undrar hur vi ska få plats med allt från dag 2 när skuffen ser ut så här efter dag 1 =)Tre shoppingglada idoter =)

Vårt spöklika boeende över natten. LiaHof hette det och var förr i tiden ett gamalt sanatorium för tbc sjuka. Men skit häftigt inuti =)Karta på vandrarhemmet/hotellet..Snyggt och nyrenoverat var det =)Både skuffen och takboxen var fullpackade när vi åkte hem. Innehållet kostade ungefär 23000:-Slitna själar i bieln påväg hem =)Min lilla shoppinghög =) Lr ja, Nitro ville väl tro att allt var hans!


Byebye for now =)


SJUK!

Kategori: Allmänt

GEKÅS

Kategori: Äventyr

Japp, då var vi hemma igen efter en snabb och intensiv resa  till Ullared =)
Åkte tidigt på lördag morgon, närmare bestämt kl 05:00..
Kom fram vid 13:00 ungefär och då var det bara in och börja röjja bland alla roligheter som fanns att erbjuda!
Vi 19:00 var vi m'ttade för dagn och begav oss till  kassorna för att betala och när allt mitt passerat kassan hade jag ett kvitto på 5600:- i handen =) men vad gör det när man fått baby prylar och heminredning och kläder i massor!
Sen begav vi oss till LiaHof, vårt boende för natten..
Kanon god mat och frukost och topprustat med många +++++++++
Det enda negativa var väl att det var ett gamalt sanatorium för tuberkulossjuka =( Så vi satt och nojade över att vi under natten skulle få höra någon hosta i korridoren och liknande =)
Men när morgonen kom hade inget sånt hänt och vi packade ihop oss och våra saker och återvände till Gekås för mer shopping, men denna dag blev det bara tre timmar och en bit mat sen begav vi oss hemmåt igen..
Rullade in på Sågvägen strax inna 21:00 och det blev ganska snabbt till och packa upp det mesta för att sedan gå och lägga sig och tagga för jobb!
Nu sitter man slutkärd i soffan och till råga på allt så håller man på och bli sjuk också! Märkte i eftermiddags att det börja tjockan i halsen och nu känns det bara värre och värre så vi får se om det blir nått jobb i morgon eller ej =(

I morgon kommer iaf en liten bildbomb från helgen =)

Byebye