My Incredible Life!

MITT och min FAMILJS liv!

Underbar dag =)

Kategori: Allmänt

Denna dag har vart helt underbar =)
Började med att jag fick lite sovmorgon då darling gick upp med Eddie. Martin låg ju i migrän igår och han har fått för sig att det har att göra med att han sover för länge om nätterna. Så han ville gå upp tidigt idag, och inte mig emot =). Vi läste att migrän kan komma utav att man slappnar av, tex att helgen kommer efter en arbetsvecka och det stämmer ju in ganska bra då det bara är till helger han får sådana här migrän attacker.
Han skulle nog gått och pratat med någon läkare om det så man får redan på varför det är så och om man kan göra nått för och undvika det.

Väl  uppe ur sängen avnjöt vi en frukost och sen begav vi oss ut på gården. Martin skruvade Pontiac och jag och Eddie planterade lite blommor =) Eller rättare sagt Eddie satt och lekte i sin nya vagn medan jag slet =)
Sen tog vi en tur upp till Hofors och hälsade på pappa och jag och syster gick Hoforsvändan...
Utemöblerna och altanen har även de fått sig en omgång idag =) Vi bar ut allt på gräsmattan och spolade av de med högtryckstvätten. Likaså altangolvet! Så nu är det fräsht och fint där!
Vi begravde också den katt som blev överkörd ute på vägen i vintras =( vi har ju haft den i en frysbox ute i gästastugan men nu fick den äntligen sin vila!

R.I.P

Ska ta tag i dynorna i morgon tänkte jag för vi får ju främmande i morgon. En liten grillkväll som vanligt sista april till ära.
Men det blir ju en lugn tillställning då lilla Eddie ska vara med! Kommer nog bli konstigt för folk då de flesta är vana med att det blir röjfest när vi har något hemma =)
Men nu är det förändrade omständigheter och då blir det lungt den här gången!!!

Byebye

Lördag

Kategori: Eddie

Denna vackra dag har jag och Eddie fått spendera på egen hand då darling legat med migrän =(
Vi gick en promenad på förmiddagen och sen packade vi in oss i bilen och drog upp och hämta Jonna och åte till Falun. Hade läst att babyproffsen hade sulkydagar nu fram till sista april och tänkte att vi åker in och kikar iaf =)
Och hem kom jag med denna:


Baby Travel Bangkok
Inte riktigt lika lätt som den jag kikat på först men när jag stod där med flera valmöjligheter föll jag för denna =) Och man ska ju gå efter det som känns bra har jag lärt mig...
Så nu ska vi väl ta och hitta en ny bilbarnstol snart också då så har vi vårt på det torra ett tag framöver sen =)
Blev även lite shopping av blommor på Plantagen och mat på ICA innan hemfärd också och nu ligger vi utslagna i soffan jag och älsk och kikar på Games of Thrones. Eddie sover sen nån timme tillbaka...

Ha en bra kväll =)

Byebye

En djungel!

Kategori: Eddie

Har spenderat denna kväll med att leta bilbarnstol och en lite smidigare barnvagn i denna djungel av barnsaker som finns på nätet.
Och efter lite jämförelse faller nog valet av bilbarnstol på denna:

Britax Mulit-Tech



Den sägs vara bra för långa barn då huvudstödet är sjusterbart i höjdled, sidostöden är också sjusterbara. Det är en kombistol som då både kan andvändas i framåt och bakåt läge.
Var tidigare lite anti Britax men nu när man läst lite så blir det nog en sådan här iaf =)
Har haft en Graco nu och den har vi iof varit helt nöjd med också så det blir nog en tur in till barnenshus och kika på de båda innan man bestämmer sig helt. För de kan ju se  hur bra ut som helst på internet och sen är det någon trång stol man får hem ändå. Man vill ju att lillprinsen ska sitta bekvämt =)
Så för och vara på den säkra sidan får det bli en tur in först!!!

Och vad gäller valet av en lite smidigare barnvagn att ha med sig så gör jag nog som så många andra och väljer denna =) Dels för att den är billig och så har den fått bra kritik av de jag känner som köpt den.

Chicco Liteways Paraplysulky



Byebye

Vackraste!!!

Kategori: Eddie




Du vackra skapelse
Vad har vi gjort för att förtjäna denna glädje, detta lyckorus, denna underbara pojke!
Du kom och spred glädje och kärlek
En glädje och kärlek som alltid kommer bestå!
Du är ljuset i vårt liv och glädjen i vår vardag
Vi älskar dig och kommer alltid finnas för dig!

Vår älskade son

Längtar till Sommaren!

Kategori: Familj

Så den får gärna komma i morgon!
Första sommaren med lilleman och han ska ju såklart inskolas i raggarlivet =) närå...
Men han ska få vara med på det vi brukar göra!
Vi har ju traditioner på sommaren som vi alltid åker till och så här ser våran sommar kalender ut:

  • Vintjärn under midsommar helgen
  • Rower Big Meet i Västerås

  • Cruisingen i Hofors givetvis
  • Classsic Car Week i Rättvik
Sen så har vi ju massa andra cruisingar och roligheter som vi brukar åka på som han också ska få vara med på. För det är ju det man ser fram emot denna sommar. Att få dela allt med familjen som nu är ens högsta prioritet. Och självklart vill man ju dela allt skoj med de man älskar mest =)

Byebye

Eddie 5 månader!

Kategori: Eddie

Ja Eddie har nu passerat 5 månader och det händer numera saker nästa varje dag!
Förra veckan började han rulla runt och det är numera det han gör när han ligger ner på sin lekmata =)
Men han föredrar nog och ligga på rygg för det tar inte så lång stund innan det börjas gnälla när han rullat övber på mage. Men det skulle nog en annan också göra om man låg och träna så mycket som de gör de små liven =)
Han sitter i sin barnstol och är med när vi äter mat och han visar stort intresse för det vi äter men då får man ju plocka fram en istärning med potatispuré el morot eller nån puréburk =)
Han har även börjat bli lite kinkig när andra än mamma  och pappa vill hålla i honom så om det är nån blyghetsfas han håller på¨och passerar kanske! Ibland går det jätte bra och så helt plötsligt så är det tvärkört med samma person =) Lilleplutt!!!
Allting ska ju även in i munnen och smakas på så man får ju ha lite koll på vad man har framme och i närhetn av honom numera. Katterna börjar också blir bra intressanta så man lär väl ta och bröja vänja honom med de och att man ska vara förskiktiga med de!!!

Han är nu 5 månader och väge 9320 gram och är 70,5 cm lång, stora killen =)

Sista Vattengympan idag =(

Kategori: Allmänt

Och ni som säger att det bara är en aktivitet för gamla kärringar vet inte alls vad ni snackar om!
För det är sjukt jobbigt och så fruktansvärt bra träning för hela kroppen. och så slipper man ju belastningsskador och sånt som annan idrott/aktivitet bidrar till....
Men som sagt så är det sista gången för den här terminen idag och vi får vänta ända tills i September innan höstterminen drar igång!

Recention på nya pjuksen!

Kategori: Allmänt




Dessa sköningar beställde jag hem för några veckor sedan och de är helt fantastiska och gå i!
Brukar ha svårt för det där med träningsskor då jag oftast får skavsår eller bortdommnade förtter av de men med dessa går man som en kung =)

Och det blev ju inte sämre av att man fick rabatt då man fick 40 % på en valfri märkesvara på Ellos =)
Så istället för 999 :- gav jag 600 nånting med frakt! ( Hade jag inte haft rabatten hade jag ju givitevis inte beställt då det kan vara vanskligt med skor men den här gången hade jag tur.)

Byebye

Lchf no more!

Kategori: Allmänt

Självdiciplinen har lyst ned sin frånvaro denna helg så nu lägger jag ner lchf!
Martin däremot kommer fortsätta. Blir så avundsjuk på att han inte har samma sötsug som en annan har och han har ju därmed mycket lättar för att köra på dessa dieter!
Men,men. Man får väl helt enkelt ta sig i kragen och börjar knata av bara skjutton då =)
Ganska skönt och kunna unna sig den godispåsen en fredagkväll ändå =) Utan och vara rädd för och lägga på sig allt fett man proppat i sig de senaste dagarna! Och sen så är det ju mycket fika och mys med vänner nu för tiden också och då är det ju alltid lättare om man inte behöver vara så kräsen!!!

So, fuck dieter! säger jag nu...

Har iof varken gått upp eller ner under den tiden jag försökt äta enlig lchf. Men ska en enada dag under en hel vecka förstöra allt så är det inte värt det tycker jag! Och sen så är vi väl alla olika också, och vissa går ner i vikt skit snabbt och andra inte!

Så på med promenad pjukssen för nu ska det promeneras =)

Byebye

Bad lösning?!

Kategori: Hem

Ja vi börjar få ett problem här hemma!
Eddie börjar ju bli så läng nu att inte badbaljan jag köpte nere på Gekås räcker längre =)
Nu parkar han ju och härjar så mycket att han dunkar i huvudet i kanten hela tiden om an inte är med och hinner hejda! Och då vi inte har nått badkar hamnar vi ju i ett litet dilemma då han gillar att bada lillemanen =)
Satt och googöade tidigare idag och då dök denna upp!




Perfekt för oss som inte har badkar men en badtokig liten kille =)

Byebye

Ögonoperation ?

Kategori: Allmänt


Skjutsade in pappa till Gävle idag då det var dags för honom och genomgå sin ögonopretion hos Memira!
Ovako anställda fick ju erbjudande om och få den behandlingen till ett bra pris och att det sen avbetalas på lönen som ett avdrag i X antal månader...
Hade inte vi varit i situationen att en av oss varit hemma så hade nog vi hoppat på den idén också. Men nu får det vackert vänta tills vi känner att vi har råd. För det är definitivt nått som jag känner är värt och lägga pengar på!
Pappa var lite ljuskänslig och gick med solbrillor på när vi åkte hem =)
Och väl hemma gick han och lade sig diretk då bedövning höll på och gå ur och det rann tårar hela tiden =)
Lär ju vara bra irriterande för ögonen när masn går in i de och bökar på det där sättet!!!

Men nu har vi en myskväll hemma jag och darling då Eddie sover sen länge =)

Blir en skön helg det här känner jag på mig!
Inga måsten, bara vara hemma och vara och ha det bra!!

Byebye

Vilken dag!

Kategori: Eddie

Idag har varit en konstig dag!
Brukar inte tycka om stressiga dagar då man har mycket på agendan men idag vart rolig och givande trots ett fullspäckat schema =)
Började med och gå upp samtidigt som mannen då vi lära mata bebis, packa väskor, äta frukost, ge katten medicin m.m inna det var dags och rull upp till hofors för träff med babyrytmik mammorna och deras bebisar =) Saknades dock två men vi får ta igen det med alla nästa gång i stället! Och alltid lika trevligt och träffas =)
Vi hade hyrt rehab bassängen och sen tog vi och fikade efter det och tiden bara rann iväg!

Poff!

Så skulle jag och Eddie befinns oss på BVC för läkarundersökning. Vi hade  ju föräldragrupp i måndags så vi tog hand om vägning och 5 månaders vaccinering då!
Lillgrabben väger nu 9320 gram och är 70,5 cm lång =) Och allt såg bra ut enligt läkaren också. Tänk att det är 7 månader tills han ska träffa läkaren igen...

Sen rullade vi upp till Matilda och Theo och blev bjudna på kanon god paj =)
Gosade litegrann med bebbarna innan vi åter igen rullade ner mot Hoforshallen för babysim...
Var lite orolig att Eddie skulle bli kinkig, men han var jätte duktig =)
Så det var en trött kille vi hade hemma på kvällskvisten!

Men det hindrade honom inte från och rulla runt på lekmattan i vardagsummet!
han började igår och rullar nu från rygg till mage =)
Man blir ju så stolt!!!

Ja det var våran stressiga men otroligt roliga dag =)

Byebye

Härliga Söndag

Kategori: Allmänt

Vilken kanon helg som passerat!
I fredags åkte jag och Eddie upp och grattade mamma som fyllde år =) Lite vanskligt och fylla fredagen den 13:e men man kan ju inte göra så mycket åt det!!!
Blev sen en mysig hemmakväll =)

Lördgane tillbringades med ett besök hos pappa och vägning. Gått ner 2 kg sen i måndags så det blev väl en liten sporre till att fortsätta äta enligt lchf men som sagt var: inte till överdrift =) Efter det åkte darling och jobbade extra några timmar och jag och Eddie åkte hem. Tvätta audin, gick en promenad med Elin och satt och fika med henne efter det =)

Idag fick jag sovmorgon då Martin gick upp med Eddie på morgonen och jag klev upp ur sängen 09:25 =)
Vi gjorde oss sen klara för och bege oss hem till Anna, Ludwig och Oliver för en promenad runt sjön och fika a la lchf då Anna käkade efter det. Kanon god bärpaj med kokos istället för smördeg. Och sen vaniljsås a la lchf vilket bestod av vanlijpulver, ägg och grädde...
Kvällsmaten fick bestå av hamburgare med lchf bröd, grillade grönsaker och bacon =)



Tremänningarna =)

Men nu blir det kväller =) För en hektisk vecka väntar med föräldragrupp och bvc i morgon. Eddie ska vaccinera sig =( Ev en tur med mamma och syrran på tisdag, träff med babyrytmikgruppen på onsdag och babysim senare på eftermiddagen torsdag och fredag är ganska lugna än så länge tror jag =)

Byebye

Älsklingarna!

Kategori: Familj











Älskar min famlij!!!

Hurtbulle!!!

Kategori: Allmänt

Japp, då har man skaffat sig sin första riktiga hurtbulle dress då =)
Bra med Gekås då det inte behöver bli så dyrt. Jag har ju en tendens till att ledsna ur på det där med träning =)
Likaså med dieten vi provar på just nu! Ikväll fick jag en sån där känsla då jag bara ville åka och köpa värsta feta godispåsen och bara sitta och moffa i mig!
Men då tänker man på att man bara kökat fett den senaste tiden och då blir man ju skraj att man kommer lägga på sig allt fett man käkat. Om man bryter fettdieten och börjar äta kolhydrater igen!
Orkar fan intre hålla på så här! Kommer nog försöka hjälpa darling då gott jag kan med att äta enligt lchf så länge jag skippar så mycket fett som möjligt. För då både mna ju kunna unna sig nått gotta nån gång då och då!
Har ju inte gått upp nått efter förlossningen så jag fattar inte vad jag fjantar för!!!
rasade ju 21 kg på 10 dagar efter den så jag kan väl vara nöjd med det ett tag och sen får resten ta den tid det tar helt enkelt! Man kommer ju säkerligen gå upp allt man gått ner när man börjar äta vanlig mat igen sen för lchf är ju som jag fattat det en livsstil egentligen!

Usch vad jag gnäller =)
Kommer säkert kännas bra i morgon igen men just nu har jag ett godis sug utan like så det är väl det som pratar kanske...
Återkommer i morn om hur det känns då =)



Byebye

Vårjacka till Eddie

Kategori: Äventyr

Idag drar jag, Eddie, Matilda och Theo iväg på en lite dagsutflyckt då vi ska inhandla en vårjacka till Eddie. Han har iof en skinnjacka men i storlek 80 så den är lite för stor. Ska ha en i 74:a.
Sen blöir det väl IKEA och lite ljusshopping och så kanske man hittar nått annat skoj å =)
Bra att både vi och Matilda och Tomas provar lchf för då blir det lätt med käket där inne iaf. Mitten resaturangen och buffen helt enkelt. Lätt och plocka bort det man inte ska ha där =) Och så kan man ju hoppas att de har sin fantastiska kebabgryta =)
Men nu lär vi börja göra oss klara för och åka...
Ses senare =)

Byebye

Bildbomd från påskhelgen i Ullared =)

Kategori: Äventyr

Det här var vår helg i bilder =)





















Shopping och morotspure

Kategori: Familj

Efter en dags shopping i Ullared kom man ut mnedan stor hög med kläder till lilleman :-)
Och allt för typ 1500:-
Inte illa det inte. Plus att både jag och darling fick lite kläder också :-)
Blev en massa annat bra till Eddie bl.a. En hopp gunga, leksaker, en skiva med barnskivor och lite mer. En massa skönhets artiklar till mammsen och lite till kattssons också såklart :-)

För övrigt så har vi bärbar med smakportioner till Eddie. Han har hittills fått smaka potatis, morotspure och katrinplommon. Och hittills är det moroten som vinner :-) gulliga unge som lyckas få mer mat utanför minnen än in i den. Men det är väl så de lär sig nått :-)

I morgon är det babysim igen efter en veckas uppehåll. Och på torsdag ska jag, Eddie, Matilda och Theo ut på en liten tur :-)
Några dagar av roligheter väntar med andra ord!!

Ullared

Kategori: Allmänt

Kom hem från Ullared för några timmar sen och har precis packat upp allt vi inhandlat =)
Blev en hel del kläder till Eddie som just nu snurrar i tvättmaskinen!
Lägger upp lite bilder på det inhandlade i morgon för just nu tänker jag gå och lägga mig brevid mannen och sova.

Eddie rullade för övrigt runt från rygg till mage idag =)
Han har haft lite problem att komma över den där dumma axeln men idag lyckades han!
Och stolt som tusan är man ju då! Har m'rkt att han försökt rulla i typ en vecka nu och idag lyckades han =) Efter en helg i Ullared (ironi)

Kommer en längre update i morn

Byebye

Kladdkakan ingen höjdare =(

Kategori: Allmänt

Ne, kan inte påstå att kladdkakan jag bakade idag och la upp receptet på var någon hitt direkt!
Lite saftigt med den mastiga chokladsmaken! Tänk vad mycket lite socker kan göra =)
Men man har ju provat det iaf! Får se hur det kommer gå nu i helgen när vi drar till Ullared. Om man kommer kunna hålla sig borta från frestelser eller om man kommer handla lite påskgodis =)
Ska väga mig i morgon iaf och sen får man väl ställa sig på vågen när man kommer hem igen och se om det hänt nått!!!

Har haft Maria och William här på besök idag =) och det var riktigt trevligt. Så nästa gång får vi komma hem till de på fika istället =)
Eddie har för övrigt haft en lite halv kinkig dag =( Men felet har då varit att han varit trött. Dagarna går ju så fort nu och han är ju vaken mer och mer vilket då resulterar i att han behöver sova mer på dagarna! En normaldag innehåller ju flera korta powernaps och en lite längre middagslur för hern =)
Men idag har han haft fullt upp med allt möjligt så den välbehövliga powernapparna har uteblivit, vilket resulterat i kinkig bäbis =) Och även fast han bara sover i 5-10 min så är det det lilla som behövs för att han ska va på bra humör.

I morogn är det dags för sista babyrytmiken för den här terminen och det känns lite tråkigt =(
Har ju verit ett roligt gäng som gått och myst med våra små och snackat massa bebbesnack. Men vi får väl försöka träffas i fortsättningen också. För vi har ju tid =)
Kommer nog försöka få ledigt de förmiddagar det är rytmik och jag jobbar nu i höst. För enligt planen ska jag ju tillbaka till jobbet efter semestern och Martin vara hemma. men det är ju långt dit och det kan ju hända saker än.

Men hej då så hörs vi i morn igen =)

Lchf

Kategori: Allmänt

En och en halv vecka med lchf idag =)
Gjorde iof en miss förra helgen och köpte en påse godis men för övrigt så har jag lyckats hålla mig helt borta från börd, potatis, ris och pasta. Bytt ut magarin mot smör och lite andra nyttigheter har funnit sin plats i vårt kylskåp.
Har inte gått ner någonting ännu men med tanke på att man bara stoppar i sig fett och sånt nu så är det väl ok ändå =) De sä'ger ju att det kan ta tid för kroppen och ställa om sig och resultaten syns riktigt..
Men man får väl köra på det här ett tag och sen om det händer nått. Gör det inte det så får man väl köra på den gamla vanliga metoden.
Ät mindre portioner och rör dig mer! Anser ju egentligen själv att det är det enda riktiga viktminsknings receptet. Men kul och prova detta då jag aldrig testat nått annat förr =)

Brukar baka lite enligt lchf. Då jag tycker det är svårt och inte ha bröd eller nå godsaker ibland =)
Här är två recpet:

Bröd:

2 ägg
1dl mandelmjöl
2 dl riven ost
1 tsk bakpulver

Blanda allt och klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i 10 min.


Kladdkaka:

100 gram osaltat smör
100 gram mörk choklad (minst 70 %)
2 ägg
1dl grädde
3 msk sukrin
2 msk kakao
1 tsk vanlijpulver

Smält smöret och lägg i choklade så de smälter ihop. Häll i grädden och ställ det åt sidan.
Blanda sedan ägg och sukrin tjockt och pösigt.
Blanda ihop smetarna och blanda ihop de, tillsätt vanlijpulvret och prova dig fram med kakaon beroende på hur starkt du vill ha.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 6-8 min. Den är godare när den har kallnat =)

Om nån vill prova =)

Byebye



Utvecklingen gå frammåt

Kategori: Eddie



NU går det undan för Eddie må jag säga!
Känns som att han utvecklades i nogorlunda lagom takt fram tills han blev fyra månader. Och de senaste veckorna har han blivit så stabil och med så det nästan är skrämmande =)
Han sitter numera med hjälp av lite stöttning i både barnstolen och gåstolen, han skrattar och pratar som bara sjutton. Greppar saker bättre och bättre =)

Lika på babysimmet som på bilden ovan går utvecklingen fort =) Märks så tydligt på han då han var så liten i början. Då var han inge intresserad av det alls och hängde liksom mest bara på i det jag gjorde. Nu plaskar han med både armnar och ben precis som om han skulle simma själv =)
Han blundar och håller andan när man ger dykkommando precis som han ska och han är väldigt intresserad av allt vi gör när vi sjunger och säger ramsor...
Riktigt roligt!!!



Eddie i sin stol =)



Go tjocko =)



Eddie i gåstolen med hjälp av lite stöttning =)
Blir inga längre stunder han sitter där i då det blir lite jobbigt för honom...

Byebye

1:a April

Kategori: Allmänt

Och idag har vi haft uppvisning med babyrytmiken i kyrkan =)
Alla barn var jätte duktiga, och ingen blev speciellt kinkig heller även fast de var trötta på slutet.
Myacket folk i kyrkan denna dag då det både var uppvisning av oss barngrupper, konfirmander, gloriakören och så var det 3 dop =) Mycket som hände så tiden gick fort ändå även fast vi satt där i nästan 1 1/2 timme.
Men det var en trött kämpe vi fick med oss hem sen =)

Nu är det bara 4 dagar kvar till vi rullar mot Ullared å =) Kommer bli så jädra skoj. bara att få koppla bort allt här hemma och bara åka nånstans känns ju guld värt! En sån liten resa som en på 3 dagar och ett milljöombyte kan göra så mycket för själen! Inte för att vi har det jobbigt hemma eller så men man behöver komma bort ibland =)

Helgen har för övrigt vart helt fantastisk!
I lördags var vi först upp till sågen och hämtade hem våra vinterförvarade ägodelar. Pontiacen och husvagnen står nu på sina rätta platser här hemma =)
Sen drog vi på DAK marknad i Falun och där hittade jag lite coola kläder till Eddie. Dagen avslutades med ett besök hos Anna och Mats då Mats fyllde år. Så vi bröt lite mot vårt lchf:ande!
Dagen har ju som sagt tillbringats i kyrkan och sen har vi bara vart hemma och myst! Syrran kom ner och hälsa på en sväng och sen gick hela familjen Halvars/Kjellberg och myste till en film =)
Haglet yrde ju här på kvällskvisten men grillen tändes ändå och vi avnjöt fläskytterfile, grillspett och bea =)

I morgon är det en vecka sen vi började med lchf. Inte stenhård körning men inget bröd och inget potatis/pasta eller ris iaf! Har bakat lite lchf och göttat mig i ägg och bacon! Men det är svårt och komma på vad man kan äta istället för det man plockat bort! Mycket nya saker som ska inhandlas om man ska följa det stenhårt så därför fuskar vi ibland =)
I mron är det alltså en vecka sen vi började så i morn ska jag kolla om det hänt nått på vågen =) Återkommer med resultat!


Byebye