My Incredible Life!

MITT och min FAMILJS liv!

Ger fan upp snart!

Kategori: Graviditet

Trodde aldrig i min vildaste fantasi att hosta kunde vara så här hemsk! Har haft det sen i söndags nu och det ger sig inte. Var till Hc i onsdags men de kunde inte skriva ut nått sa de! HALLÅ!!!!!
Vill vara utvilad till förlossningen! Och inte fan blir man det om man inte får sova på nätterna...
Sitter och kikar igenom FASS nu och blir bara ännu mer irriterad när man läser att receptbelagda medinciner har mindre restriktioner för gravida än icke receptbelagda. Så här står det till exempel på några:




Mollipect:

Graviditet

Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

Inga skadliga effekter hos foster har visats, men normal försiktighet gäller speciellt under graviditetens första 3 månader.

Amning

Bromhexin går troligen över i modersmjölk och bör därför undvikas under amning.




Cocilana:

Graviditet

Inga ogynnsamma effekter har påvisats.

Amning

Etylmorfin går över i modersmjölk. Okänt om övriga aktiva substanser i Cocillana-Etyfin går över i modersmjölk. Cocillana-Etyfin bör inte användas under amning.


Bisolvon:

Graviditet och amning

Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

Bromhexin passerar över till fostret, men inga ogynnsamma effekter har påvisats. Man bör dock bara använda Bisolvon under graviditeten om det är nödvändigt. Detta gäller speciellt under de första tre månaderna av graviditeten.

Bromhexin går över i modersmjölk och bör därför undvikas under amning.


Theracough:

Graviditet och amning

Inga ogynnsamma effekter på fostret har påvisats.

Det är okänt om guaifenesin överförs i modersmjölk. Rådfråga därför läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.

 


 

Visst att man helst inte ska äta läkemedel över huvud taget taget när man är gravid, men när man bara har några veckor kvar och verkligen behöver vila och lugnet för att orka med så tycker man ju att läkarna kan ha lite överseende iaf när man läser vad som står på ovanstående läkemedel. Är ju i v36...

Nån som fått höra nått annat från HC gällande detta?

 

Byebye

Kommentarer


Kommentera inlägget här: